Otvorenie prechodovej chodby v ZŠ na Komenského ulici

    
    
Diskusia:


30.06.2018 (Zahorackenovinky)

Deti na Základnej škole na Komenského ulici už budú môcť tiež pohodlne v papučiach prejsť  do školskej jedálne a späť. „Na tento okamih sme čakali dlhých 50 rokov“, povedal na úvod svojho príhovoru riaditeľ Základnej školy na Komenského ulici Krzysztof Siwiec v stredu 27. júna počas slávnostného otvorenia novej prechodovej chodby, ktorá spája budovu školy s jedálňou.

V septembri na slávnostnom otvorení tohto školského roka sme Vám sľúbili, že za dlhoročné dosahovanie dobrých výchovno-vzdelávacích výsledkov, úspešnú reprezentáciu mesta na rôznych súťažiach a olympiádach, vám pomôžeme s výstavbou dlhoročne potrebnej, žiadanej, spojovacej chodby i so šatňami pre žiakov. Dnešnou slávnostnou kolaudáciou sme svoj sľub splnili a veríme, že stavbou sme prispeli k ďalšiemu zlepšeniu Vašich pracovných, hygienických, organizačných, priestorových podmienok i modernizácii školy“, povedal vo svojom príhovore primátor mesta Branislav Grimm. Poďakoval zároveň firme Palkovič SK, s.r.o. Hlboké za kvalitne a včas odvedenú prácu a Márii Výletovej za odborný dohľad nad výstavbou. Slávnostného otvorenia sa zúčastnil aj bývalý žiak tejto školy, poradca pre zahraničné vzťahy Ministerstva školstva SR Juraj Moravčík, ktorý si zaspomínal na krásne časy na tejto škole.    

Škole, ktorá v roku 2010 prešla rekonštrukciou a mohla sa pochváliť novou fasádou, vynoveným interiérom školy, vybudovaným ihriskom s umelým povrchom i street workoutovým ihriskom, chýbala už len jediná vec, a to práve chodba, ktorá by spájala priestory školy s jedálňou. „Dnes je pekne, ale predstavte si, že prší alebo sneží a žiaci, ktorí idú na obed, sa musia obuť, obliecť, prejsť cez areál školy do jedálne, tu sa znovu vyzliecť, bundy povešať na vešiaky, najesť sa a znovu sa obliekať a ísť naspäť do školy. Je to pre žiakov i učiteľov nepohodlné a zdĺhavé,“ priznal riaditeľ školy. Od septembra už tento problém škola mať nebude vďaka Mestu Senica, ktoré do prepojovacej chodby investovalo viac ako 155 tisíc eur.  Vďaka tomu, že spojovacia chodba je dosť široká, mohli v jej priestoroch vzniknúť aj nové šatne pre žiakov. Každý žiak tak bude môcť mať svoj vlastný úložný priestor s kódom. Nové skrinky sú oblepené krásnymi fototapetami, pričom motívy pre každú triedu si vyberali samotní žiaci.

FOTOGALÉRIA

  • \"\"
  • \"\"
  • \"\"
  • \"\"
  • \"\"
  • \"\"
Diskusia ku článku: Komentárov:


  • http://www.hradcervenykamen.sk/
  • http://www.dennikrelax.sk/
  • http://www.tradetising.sk/
  • http://www.akciezlavy.sk
  • http://www.svetinzercie.sk/